Studioul din grajd

Se facea deja seara, asa ca am decis sa fac cateva fotografii artistice pe fundal negru, cu lumini de studio. Eram la Villa Abbatis Equestrian Center deja de doua zile si ma imprietenisem cu majoritatea animalelor de la ferma.

Am inchis una dintre cele doua intrari ale gradjului, am montat fundalul negru si mi-am pregatit umbrela de studio si luminile. Lipsea doar fotomodelul. Toti caii scoteau curiosi capul din boxele lor si ma priveau cu atentie. Caprele, cel putin, mureau de curiozitate. Cand nu erau catarate pe geam, sa stie tot ce se intampla afara, se ridicau pe grilajul de la boxa sa se uite la mine.

Am adus primul fotomodel. Captain Jack, un superb cal de sport care a castigat concursuri de dresaj in Romania. S-a cam speriat de umbrela, dar statea totusi cuminte si ridica un picior ca sa cerseasca morcovi. Era insa foarte inalt si depasea fundalul foto. Cu parere de rau, a trebuit sa-l bagam in boxa si sa o scoatem pe Demi, un ponei de calarie iubitor si bland.

Totul era pregatit si eram pe cale sa incepem sedinta foto cu ea, cand cineva vrea sa intre pe usa grajdului. Disperati, strigam sa intre pe cealalta usa. Dar era prea tarziu. Fundalul foto iesise de la locul lui. Am refacut toate setarile, am pregatit calul, cand…au intrat in fuga cei doi catei care fugareau o pisica. Aproape sa-mi darame blitzurile.

Am scapat de ei, totul era din nou gata. Dar Demi nu voia sa ciuleasca urechile. Statea cuminte, asa cum ii ceream, dar pozitia urechilor nu era buna pentru fotografii. Am incercat sa o facem atenta cu mancare, batand in metal, fosnind plastice. Nimic nu functiona.

In final am scos caprele, prietenele ei de boxa. A mers. S-a activat. Insa caprele numai ascultatoare nu erau. Era o zapaceala totala in studioul meu improvizat.  Cu greu am obtinut cateva cadre bune cu Demi, printre doua capre care se luptau sa fie vedete.

Cand, in sfarsit, am terminat si strangeam aparatura, vedem catelul in boxa lui Demi. Statea cuminte. Furase papucul ingrijitoarei si il rodea de zor. Viata la ferma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Magda Munteanu